İçeriğe geç

Tecziye Nedir Hukukta

Tecziye hukukta ne demek?

Devlet adı verilen örgütlü toplulukların ortaya çıkmasıyla ortaya çıktı ve bu toplulukların dış veya iç güvenliğine karşı işlenen suçlar on katı ve ağır cezalarla cezalandırıldı. “Bu, siyasi suç fikrinin yasal terimlere dahil edildiği zamandan çok daha eski ve devlet kadar eski olduğu anlamına gelir.”

Tecziye edilmesi ne demektir?

Ceza, ceza: Üzerimizde basılmamış hiçbir belgenin bulunmasına izin vermezdi ve eğer herhangi birimizin dolabında veya üzerinde böyle zararlı belgeler belirirse, onları hemen zor kullanarak cezalandırırdı (Ahmet Râsim).

Teati etmek ne demek hukuk?

Takas veya muatât, sözleşme tarafları arasında, sözlü bir irade beyanına gerek kalmaksızın, karşılıklı anlaşmayı ifade eden bir eylem yoluyla mal ve bedellerin değiştirilmesidir.

Teati etmek ne demek hukuk?

Fıkıh terimi, bazı sözleşmelerin, özellikle satışların fiili alışverişle yapılması veya bozulması anlamına gelir.

Tecdit ne demek hukuk örnek?

Yenileme, dar anlamda borcu sonlandıran sebeplerden biridir. Borcun yenilenmesi, alacaklı ile borçlu arasındaki bir sözleşme aracılığıyla yapılır. Eski borcu, bir borcu yenisiyle değiştirerek sona erdirme anlaşmasına yenileme sözleşmesi denir.

Hapsen tecziye ne demek?

cezalandırılmak, cezalandırılmak, cezalandırılmak.

Tecemek ne demek?

tecemek (Kırşehir), tecimek (Çangırı): Yönet, yönet (…)

Tecziye hangi dilde?

tecziye – Nişanyan Sözlüğü. Arapça czy kökünden gelen ve yazılı örneği bulunmayan *tacziya(t) تجزية “ceza” kelimesinden alıntıdır.

Kınama cezası ne anlama gelir?

Kınama nedir? Kınama cezası; memura görev ve davranışlarının, ayrıca disiplini bozan hareketlerinin yazılı olarak bildirilmesidir. Kınama cezası, Devlet Memurları Kanunu’nun 125/B maddesinde tanımlanmıştır. Bu genel bir tanım olmakla birlikte memurların uyması gereken davranış ve tutumlar şunlardır.

Teati edilmesi ne demek?

Teati, Arapça kökenli bir kelimedir ve dilimize Arapçadan girmiştir. Teati, Arapça kökenli bir kelimedir ve karşılıklı alım satım anlamına gelir. Teati kelimesinin kullanımı, karşılıklı alım satımın olduğu durumlar için doğrudur.

Hukukta tevzi etmek ne demek?

Vekil, vekalet yetkisini başkasına devreder. Genişletmek, yaymak, tutarlılığı sağlamak. Çoğulu tevsîât; genişletme işidir.

Hukukta tefrik etmek ne demek?

Tefrik, tam anlamıyla “bölmek” veya “parçalara ayırmak” anlamına gelir. Hukuki terimlerle, davaların ayrılması veya davalarla ilgili işlemlerin ayrı ayrı devam etmesi anlamına gelir. Ayrım, Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu’nda da yer almaktadır.

Hukukta tahsis etmek ne demek?

Tahsis. Tahsis işlemi; Maliye Bakanlığına ait özel mülkiyette bulunan ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlar ile kamu idareleri için gerekli olan taşınmazların, mülkiyeti Maliye Bakanlığında kalmak kaydıyla kanun hükümlerine göre ihtiyaç sahibi kamu idaresine devredilmesidir.

Hukukta tedricen ne demek?

Cevap: Kademeli artış.

Tefhim hukukta ne demek?

Tercüme, karar duruşmasında hazır bulunan tarafa kararın tebliğidir. Ceza yargılamasında karar duruşmasında mahkeme istinaf veya temyiz süresini kararın açıklanmasıyla başlatır, ancak duruşmaya katılmayan taraflar için süre kararın açıklanmasıyla başlar.

Tecrit etmek ne demek hukuk?

İzolasyon, tek bir kişinin günün makul bir kısmını kapalı bir odada, ortak alanlara erişimi olmadan ve diğer mahkumlarla sosyal ve kültürel teması olmadan geçirmesi durumudur.

Tecdid ne demek hukuk?

Başka bir deyişle yenileme, mevcut bir borcun ortadan kaldırılması ve sözleşmeye göre başka bir borçla değiştirilmesi anlamına gelir.

Hukukî tavsif ne demek?

Böylece bir nesnenin, bir varlığın, bir olgunun tanımı; Bir varlığın sınıflandırılarak hukuki kategorilere atanması, bu varlığı, şeyi veya olguyu hukuki tekniğe göre tanımlamak anlamına gelir.

Hukukta tahsis etmek ne demek?

Tahsis. Tahsis işlemi; Maliye Bakanlığına ait özel mülkiyette bulunan ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlar ile kamu idareleri için gerekli olan taşınmazların, mülkiyeti Maliye Bakanlığında kalmak kaydıyla kanun hükümlerine göre ihtiyaç sahibi kamu idaresine devredilmesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir