İçeriğe geç

Konsolosu Kim Atar

Konsolos ile Büyükelçi arasındaki fark nedir?

Vatandaşların resmi işlemleri başkonsolosluklarda ve konsolosluklarda yapılır. Büyükelçilikler vatandaşlara değil, devlete ait olan işleri yürütür. Örneğin, New York’ta bir Türk konsolosluğu vardır, ancak elçilik Washington’dadır.

Konsolosluklar nereye bağlıdır?

Örneğin, bir Türk gencinin Alman bir erkekle evlenmesi; vize ve pasaport işlemleri, diğer ülkelerde doğan Türk vatandaşlarının nüfus kayıt işlemleri vb. Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının konsolosluk işleri Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü (KOGM) tarafından yürütülmektedir.

Konsolosun görevi nedir?

Başkonsolos. En üst rütbeli konsolosa Başkonsolos denir. Bir devletin yurt dışındaki vatandaşlarının haklarını koruyan ve bağlı olduğu hükümete siyasi ve ticari bilgiler sağlayan dış temsilcisidir.

Türkiye Konsolosu kim?

Dışişleri Bakanlığı – Paris Başkonsolosluğu – Başkonsolos CV Başkonsolos Serdar Belentepe 14 Haziran 1974’te Almanya’nın Marl şehrinde doğdu.

Konsolos çalışanlarına ne denir?

Kariyer memurlarının, konsolosluk ve meslek memurlarının diplomatik misyonlarda kullanabilecekleri diğer unvanlar şunlardır: Birinci Müsteşar, Müsteşar, Baş Sekreter, İkinci Katip, Üçüncü Katip ve Ataşe; Konsolosluk görevlerinde kullanılabilecek diğer unvanlar şunlardır: Başkonsolos Yardımcısı, Konsolos, Konsolos Yardımcısı ve …

Büyükelçilik kime bağlıdır?

Dışişleri Bakanlığı Bakanlık, merkez ve dış kuruluşlardan oluşur. Bakanlığın dış kuruluşu, elçilikler, daimi temsilcilikler, başkonsolosluklar, elçiliklerin konsolosluk şubeleri, fahri konsolosluklar ve fahri konsolosluklardan oluşur.

Konsoloslukları kim koruyor?

Büyükelçilikler, konsolosluklar ve kamu binaları gibi hassas yerler 12 bini aşkın çalışanı olan polis tarafından korunuyor.

Konsolosun dokunulmazlığı var mı?

Diplomatik ajanların diplomatik dokunulmazlığı 1961 Viyana Sözleşmesi’nin 29. maddesinde yer almaktadır. Bu maddeye göre; “Diplomatik ajan kişisel dokunulmazlığa sahiptir. Hiçbir şekilde tutuklanamaz veya gözaltına alınamaz.

Türkiye’nin kaç ülkede büyükelçiliği var?

Türkiye’nin 5 kıtada 138 büyükelçiliği, 86 başkonsolosluğu, 13 daimi temsilciliği, bir ticaret ofisi ve bir konsolosluk acenteliği bulunmaktadır.

Konsolos kaç para maaş alıyor?

Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büyükelçilik personelinin ortalama maaşı aylık 22.100 TL’dir. Büyükelçilik personelinin en düşük ortak maaşı 17.700 TL iken en yüksek maaş ise 30 TL’dir.

Kaç yaşında konsolos olunur?

Bu yeterlilikler; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, sınav ilanının yapıldığı yılın başında 35 yaşını doldurmamış olmak, en az lisans düzeyinde mezun olmak ve Kamu Personeli Seçme Sınavından bu pozisyon için gerekli taban puanını almış olmaktır.

Konsolosluğa dava açılır mı?

Konsolosluk memurları ve konsolosluk personeli, görevlerinin ifası sırasında yaptıkları işlemlerden dolayı kabul eden Devletin adlî veya idarî makamlarının yargı yetkisine tabi değildirler.

Konsolosluk ve büyükelçilik arasındaki fark nedir?

Ayrıca, bir elçilik ve bir başkonsolosluk aynı şey değildir. Adından da anlaşılacağı gibi başkonsolosluktur, çünkü konsoloslukların en yetkilisidir ve basında büyükelçi değil başkonsolostur. Bazı istisnalar vardır. Örneğin, Türkiye’nin İsrail elçiliği Tel Aviv’dedir.

En genç büyükelçi kimdir?

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi George Ciamba 33 yaşında. “Büyükelçi” sözcüğünden bahsedildiğinde, genellikle 40’lı ve 50’li yaşlardaki diplomatlar akla gelir. Ancak Romanya’nın Ankara Büyükelçisi George Ciamba, bu stereotiplerin dışında bir diplomattır. “Ankara’nın en genç büyükelçisi” unvanını elinde bulunduran Ciamba 33 yaşında.

NY Konsolosu kim?

Başkonsolos Yazal, 20 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu olarak görevine başladı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Büyükelçi ve diplomat nedir?

Diplomat, iki ülke arasındaki ilişkileri yönetmekle görevli herhangi bir kişi için kullanılan genel bir terimdir. Büyükelçi, devlet başkanına akredite edilmiş ve cumhurbaşkanını veya devlet başkanını temsil eden bir diplomatik misyonun başkanı olarak atanmış bir kişiyi ifade eden özel bir terimdir.25 Nisan 2018Diplomat, iki ülke arasındaki ilişkileri yönetmekle görevli herhangi bir kişi için kullanılan genel bir terimdir. Büyükelçi, devlet başkanına akredite edilmiş ve cumhurbaşkanını veya devlet başkanını temsil eden bir diplomatik misyonun başkanı olarak atanmış bir kişiyi ifade eden özel bir terimdir.

Vizeyi büyükelçilik mi verir konsolosluk mu?

Vize vb. Hizmetler elçiliklerin konsolosluk bölümü tarafından sağlanır. Bunları aynı şekilde adlandırmak, “Tarım Bakanlığı” ile “Tarım İl Müdürlüğü”nün aynı şey olduğunu söylemek gibidir.

Büyükelçi ünvanı kimlere verilir?

MADDE 4 – (1) Cumhurbaşkanı, özel bilgi ve uzmanlık gerektiren konularda yurtdışında veya uluslararası kuruluşlar nezdinde özel bir görevi yerine getirmek üzere bir Özel Temsilci atayabilir. Bu şekilde atanan kişilere Büyükelçi unvanı verilebilir. Büyükelçi unvanı, Özel Temsilcinin görev süresi boyunca geçerliliğini korur.

Büyükelçi kime denir?

Büyük Elçiler; ikamet ettikleri ülkelerde devlet tarafından atanan en yüksek görevlilerdir ve kendi ülkelerini temsil ederler. Konsoloslar ise temsilin yanı sıra resmi işleri yürütmekle görevli, çeşitli statülerdeki devlet tarafından atanan çalışanlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir