Kıvırcık kaç günde bir sulanır?
Marul suyu seven bir bitkidir. Bu nedenle, toprak nemini emdiğinde, yani kurumadan önce her zaman sulanmalıdır.
1 dönüme kaç marul fidesi dikilir?
Önceki deneyimlere göre bir dekara 20.000 marul ekilebilir. Bu marul miktarı miktar olarak çok yüksek olmasına rağmen kalite olarak yetersizdir. Bu nedenle bir dekara sığabilecek ve aynı zamanda kaliteli ürün üretebilecek marul fidesi sayısının 10.000 olduğu ortaya çıkmaktadır.
Kıvırcık çok su ister mi?
Marul çok fazla su tüketir ve çimlenmeden hasada kadar bol suya ihtiyaç duyar.
Kıvırcık ne zaman ekilir?
-Dış mekanda ekim zamanı; ilkbahar, sonbahardır. -İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz. -Tohumlar toprağa çok derin gömülmemeli, yaklaşık 1 cm derinliğe ekilmelidir. -Tohumların çimlenme süresi 4-10 gündür.
Marul hangi gübreyi sever?
Marul bitkileri azot, potasyum ve kalsiyum gübrelemesini sever. Azot gübrelemesi özellikle ilk dönemde önemlidir, ardından kalsiyum gübrelemesi ve hasada doğru potasyum gübrelemesi. Toprağınızın organik madde değeri yeterliyse solucan gübresi veya kompostla sorunsuz bir şekilde üretebilirsiniz.
Kıvırcık güneş ister mi?
Işık ve konum: Yaz aylarında doğrudan güneş ışığı saksıdaki marul bitkileri için zararlıdır, bu nedenle kısmen gölgeli yerler seçin. Sonbahar, kış ve ilkbaharda saksılarınızı güneş ışığına maruz kalan ancak doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutabilirsiniz.
Marul kaç cm arayla dikilir?
2 cm derinlikte ve 4-6 cm aralıklarla sıralara dikim yapılır. Fideler 2-3 yapraklı olduğunda seyreltme yapılır. Dikim sırasında köklerin zarar görmesini en aza indirmek için 25 x 30 cm aralıklarla toprağa ekilir. Son yıllarda fide yetiştirmek için saksılar da kullanılmaya başlanmıştır.
Domates fidesi kaç cm ara ile dikilir?
Tek sıra dikim önerilir. Ekim, toprağın ılıman olduğu Nisan-Mayıs aylarında yapılmalıdır. Toprak çeşitleri için ekim mesafesi 40-60 cm, karık mesafesi ise 120-160 cm arasında olmalıdır. Sırık çeşitleri için sıra boyunca genişlik 30-40 cm, sıra boyunca genişlik ise 60-70 cm olmalıdır.
1 dönüme kaç fide dikilir?
Fide dikiminde ikinci önemli adım doğru aralıkların belirlenmesidir. Sera koşullarında dekara ortalama 2.800-3.000 adet sebze fidesi dikilirken, bu sayı sebzenin türüne veya çeşidine göre değişmektedir.
Kıvırcık nasıl toprak sever?
TOPRAK İHTİYAÇLARI: Besin açısından zengin tınlı, kumlu veya kumlu tınlı toprakları sever. Marullar pH’ı 6-7 olan topraklarda ve salatalar pH’ı 5.5-7 olan topraklarda iyi yetişir.
Kıvırcık kaç derece soğuğa dayanır?
Marul yetiştirmek için en uygun sıcaklığın 15,5 ila 18,3 derece arasında olduğu belirtilmektedir. 18 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda vejetatif fazdan generatif faza geçmektedir. Donmaya dayanıklı sebze -4,-5 dereceye kadar raf ömrünü korumaktadır.
Marul yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?
Marul yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler: Toprağın yeterli besin içermesi ve iyi drenaj özelliklerine sahip olması gerekir. Ayrıca marulun yetiştirildiği alanın gölgeli olması, aşırı sıcaktan korunurken güneş ışığı alması önemlidir.
Marul kaç günde çıkar?
Marul Hasadı Ekimden hasada kadar genellikle 65 ila 130 gün sürer (çeşide bağlı olarak). Hasat genellikle ekimden 30 ila 70 gün sonra gerçekleşebilir.
Kıvırcık kışın yetişir mi?
Marul kış sebzesidir. Hasadı kasım ayında başlar ve hasat süreci şubat ayının sonuna kadar sürer.
Topraksız tarımda marul kaç günde yetişir?
Marul, hızlı büyüyen ve oldukça talep gören bir sebzedir. Topraksız yetiştirme sistemlerinde yetiştirildiğinde, yetiştiricilere kısa sürede yüksek verim sağlar. Marulun hidroponik sistemlerde büyüme süresi geleneksel yöntemlerden daha kısadır; genellikle 30-40 gün içinde hasat edilebilir.
Marul ne kadar sulanmalı?
Marul, büyüme dönemi boyunca yetiştirme ortamında aynı miktarda toprak nemi bulmayı sever. Ekimden sonra tarlada yağışlı mevsim yoksa, en geç 12 gün içinde sulama yapılmalıdır. Üst bağlama döneminin başlangıcından hasat sonuna kadar sulama aralıkları 8 günden uzun olmamalıdır.
Marul nasıl sulanir?
Marul bakımı ve sulama yöntemleri Marul, özellikle büyüme mevsimi boyunca düzenli olarak sulanmalıdır. Sulama sabahın erken saatlerinde veya akşam gün batımından hemen önce yapılmalıdır. Bu, suyun buharlaşmadan toprağa nüfuz etmesini ve marulun ihtiyaç duyduğu nemi almasını sağlayacaktır.
Marulda sulama nasıl yapılır?
Marul düzgün bir şekilde çıkana kadar tarla genellikle su altında tutulur. Sulamanın ikinci aşaması, bitkilerin dikiminden sonra bakımı için karık sulama içerir. Genellikle, sulama, inceltme ve ekimden önce toprağı yumuşatmak için verilir. Daha sonra bitki gelişimi boyunca yeterli nem sağlanmalıdır. Marul düzgün bir şekilde çıkana kadar tarla genellikle su altında tutulur. Sulamanın ikinci aşaması, bitkilerin dikiminden sonra bakımı için karık sulama içerir. Genellikle, sulama, inceltme ve ekimden önce toprağı yumuşatmak için verilir. Daha sonra bitki gelişimi boyunca yeterli nem sağlanmalıdır.
Maydanoz kaç günde bir sulanır?
Toprağın asla kurumamasına dikkat edin. Haftada 2-3 kez spreyleme ile sulamanız yeterlidir. Ekimi tamamlayıp maydanozu doğru yerde ve doğru sulama yöntemiyle yetiştirmeye başladığınızda, yaklaşık 3-4 hafta içinde saksınızın tepesinde küçük maydanozunuzu görebileceksiniz.